گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

آمادگی آفریقای جنوبی برای همکاری هسته‌ای با ایران و روسیه

یک وزیر ارشد دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد که این کشور ممکن است برای گسترش ظرفیت انرژی هسته‌ای غیرنظامی خود به روسیه یا ایران روی بیاورد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۷ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 17
کد خبر: ۲۷۱۳۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، آفریقای جنوبی که تنها نیروگاه هسته‌ای قاره آفریقا یعنی نیروگاه کویبرگ را اداره می‌کند، برنامه‌ریزی کرده است تا ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق خود اضافه کند تا بحران قطعی برق را که بر اقتصاد این کشور تاثیر گذاشته است، کاهش دهد و میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کم کند.

«گوده مانتاشه» وزیر منابع معدنی و نفتی آفریقای جنوبی در این رابطه گفت: «ما نمی‌توانیم قراردادی داشته باشیم که بگوید ایران یا روسیه نباید پیشنهاداتی ارائه دهند. نمی‌توانیم چنین شرطی داشته باشیم.»

وی در گفت‌و‌گو با رویترز تاکید کرد: «اگر آنها بهترین پیشنهاد را ارائه دهند، پذیرای هر کشوری خواهیم بود.»

آفریقای جنوبی تحت فشار و نظارت واشنگتن قرار گرفته است، زیرا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این ماه کمک‌های آمریکا به آفریقای جنوبی را تعلیق کرد.

ترامپ بدون ارائه هیچ‌گونه شواهدی ادعا کرده بود که آفریقای جنوبی در حال «احیای روابط خود با ایران برای توسعه همکاری‌های تجاری، نظامی و هسته‌ای» است.

دفتر «سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی این ادعا را رد کرد و اعلام کرد که این کشور هیچ همکاری دوجانبه‌ای با ایران در زمینه انرژی هسته‌ای یا فناوری‌های مرتبط ندارد.

یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده از اظهار نظر درباره احتمال همکاری ایران یا روسیه با آفریقای جنوبی در توسعه انرژی هسته‌ای غیرنظامی خودداری کرد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر